Reacties

 Zie hier een selectie van enkele reacties op Tot frontgebied verklaard.

Een boek aan het lezen. Niet zo maar een boek, maar een boek dat mij doet beseffen dat voor onze vrijheid een hoge prijs is betaald.
Coen van Raaij

Commissaris van de Koning Wim van de Donk is zeer onder de indruk.
Burgemeester Karel van Soest

Ik heb net jullie boek uitgelezen. Wat een verhaal. Nooit geweten dat dit allemaal hier is gebeurd. Indrukwekkend boek.
Helmie Wientjes

Ik moet toegeven, dit is geen boek dat je even luchtig wegleest op een zondagochtend. Maar wel een écht collector’s item voor iedereen met interesse in de Tweede Wereldoorlog en iedere Boxmerenaar.
Eefke Peeters, Vita Magazine

Mooie vormgeving en heel prettig geschreven. Top prestatie heren!
Maurits Stoetzer

Een monument van een boek brengt deze maanden in 1944 en 1945 vóór de echte bevrijding van Boxmeer weer tot volledig leven. Opdat we nooit vergeten.
Lees complete column →
S.F. Nar

It looks very impressive and represents so much work and dedication. Again I want to thank you for honoring my father and telling his story so that is never forgotten. He , as am I, would be very proud of what you have produced honoring all the Canadians that were involved in the liberation of the Netherlands.
Barbara Grant (Canada)

Thank you so much for sending your latest book (...). I can’t begin to tell you how much it means to know that there are persons who appreciate men like my dad even after all these years. Thanks to those like you, younger generations will learn and remember that history is about more than events, that is about real people.
Donna Grizzard (Amerika)

Wat een GEWELDIG mooi boek !!! Ik heb het vandaag in één ruk uitgelezen, al is het (zonder de voortreffelijke index) 119 pagina’s. Zeker sommige delen nog een keer, maar dan iets rustiger. Ook een mooi naslagwerk.

Bevat echt een schat aan informatie, vooral over heel lokale omstandigheden en gebeurtenissen langs de Maas in de periode 1944-1945, die ik nog nergens zo gedetailleerd en ook zo ‘van nabij’ beschreven heb gevonden als in dit boek. Helemaal geen saai geschiedenisboek! Het stelde mij in staat om het ‘mee te beleven’, voor zover dat mogelijk is als je het niet zelf hebt meegemaakt.
Met ook een zeer nauwkeurige vermelding van de namen en antecedenten van alle personen die er bij betrokken waren. Zowel lokaal als van de geallieerde troepen!  Met mooie illustraties.

Dit boek is wat mij betreft een “must read” voor allen in het Land van Cuijk e.o. die een goed beeld willen krijgen van wat zich hier in die periode heeft afgespeeld. Ook om enig begrip te krijgen van de enorme verwoestingen die toen zijn aangericht en dus van de enorme inspanning om toch zoveel weer in ere te herstellen, schijnbaar onbeschadigd. De generatie die dat niet met eigen ogen geeft gezien kan zich daar  moeilijk een voorstelling van maken als ze nu door onze dorpen en door het landschap rijden of lopen. Een heel waardevol boek. Mijn grote waardering voor de auteurs.
Aart Mul

Heb Tot frontgebied verklaard uitgelezen. Naast de gave en mooie verhalen ziet de vormgeving er ook echt goed uit. Super goed gedaan!
Joost van de Graaf

Bestel het boek hier

 

Ook reageren op ons boek?

Wij zijn erg benieuwd naar jouw reactie op het boek. Deel je reactie via het onderstaande formulier.

Reactie
Privacyverklaring